اصول چیدمان مبلمان منزل

اصول چیدمان مبلمان منزل

موارد  زیادی برای زیبایی شناسی منزل وجود دارد. اما بهترین راه برای شروع چیدمان دکوراسیون داخلی با ترکیب بندی مبلمان است. به عبارت دیگر اصول چیدمان مبلمان منزل ، یعنی تعیین آرایش مبل ها ، صندلی ها , میزها ، تختخوابها ، کابینت های ذخیره سازی و هر چیز دیگری که در طرح طبقه اتاق (هر موردی که به طبقه اشاره می کند) درگیر است. ما یک راهنمای ساده برای دنبال کردن آن ها برای هر اتاق در خانه، با شروع از اتاق نشیمن، تهیه کرده ایم. این ایده های طراحی اتاق نشیمن، باعث می شود که مبلمان و تزئینات خانه شما آسان و لذت بخش باشد.

اصول چیدمان مبلمان منزل
اصول چیدمان مبلمان منزل

هنگامیکه میخواهید خانه خود را به زیبایی تزیین کنید چیزهای زیبادی برای زیباشناسی آن در طراحی و دکوراسیون داخلی وجود دارند که البته به سبک زندگی و بودجه ما برای انجام دیزاین داخلی و … وجود دارد اما بهترین راه برای انجام طراحی داخلی زیبا رعایت اصول چیدمان مبلمان منزل و زیبای مبلمان میباشد. این کار شامل آرایش صندلی و مبلمان ها و میز های کنار مبلمان و آکسسوری های مورد استفاده در این فضاهاست. ایده های بسیاری برای طراحی اتاق نشیمن با استفاده از چیدمان مبلمان وجود دارد که ما سعی خواهیم کرد تا شکلی ساده و زیبا از آن را برای شما عزیزان بیان کنیم.

اصول چیدمان مبلمان خانه
اصول چیدمان مبلمان خانه

چیدمان مبلمان سالن پذیرایی

سالن پذیرایی خود را از کنار دیوارها اندازه گیری کنید و طول و عرض اتاق را یادداشت کنید.تا مبلمانمان را براساس اندازه اتاق خود تهیه کنید. داشتن یک طرح سطح مقیاس برای برنامه ریزی فضایی جهت داشتن چیدمان اصولی و زیبا مفید است. مبلمان بزرگ در یک اتاق نشیمن کوچک سبب از بین رفتن حرکت آزادانه افراد در آن اتاق خواهد شد و شکلی غیر معمول و بی فایده از چیدمان را برای ما تداعی خواهد نمود.

اصول چیدمان مبلمان خانه
اصول چیدمان مبلمان نشیمن

پس از اندازه مناسب مبلمان برای نشیمن نوبت به تصمیم گیری در مورد نقطه کانونی میرسد به عنوان مثال تلویزیون، شومینه، لوستر، آثار هنری و غیره را میتوان نقاط کانونی یک فضا دانست و با توجه به این نقاط چیدمان و ترتیب قرار گیری مبلمان را در اطراف آنان انجام خواهیم داد. اگر اتاق نشیمن شامل یک تلویزیون باشد، توجه داشته باشید که فاصله مشاهده برای تلویزیون به صورت استاندارد بین 8 تا 12 فوت است و در عین حال زاویه دید بیش از 30 درجه نیست. بنابراین مبل اصلی باید روبه روی آن قرار داده شود. صندلی های اضافی می تواند به سمت هر دو طرف دیوار که  تلویزیون بر روی آن قرار گرفته گذارده شود.

اصول چیدمان مبلمان خانه
اصول چیدمان مبلمان خانه

برای اتاق نشیمن با شومینه، که اکثر گفتگو افراد در این فضا صورت میگیرد نحوه چیده مان مبلمان در طراف شومینه انجام میشود.بنابراین  یک پیکربندی نیمه دایره ای در اطراف شومینه باعث ایجاد تعامل آسان با خانواده و دوستان می شود.

اما اصول چیدمان مبلمان منزل در اتاق های نشیمنی که فاقد شومینه و یا تلوزیون میباشد کانون مرکزی مهم ما همین میز قهوه خوری نشیمن یا پذیرایی خواهد بود .کافیست چیدمان مبلمان را دراطراف میز نشیمن انجام دهید، صندلی ها در اطراف میز به شکل دایره قرار داده می شوند تا هر فضای خالی را ببندید.

اصول چیدمان مبلمان خانه
اصول چیدمان مبلمان خانه

در ادامه به بررسی برخی مشکلات و اشتباهات رایج در چیدمان مبلمان منزل میپردازیم. اگر مبلمان به شیوه‎ درستی ترکیب بندی نشده باشد، حتی زیباترین اتاق‎ها می‎توانند دارای کمبود به نظر آیند.

اتاق‎ها ممکن است زمانی که مبلمان به دیوار چسبیده می شوند، بزرگتر دیده شوند، ولی اگر متوجه شدید برای صحبت کردن با آن طرف اتاق باید فریاد بزنید شاید وقت آن رسیده است که این چیدمان مبلمان را عوض کنید. برای مبل‎ها یک محیط گفتگوی‎ دنج‎تر ایجاد کنید.

اصول چیدمان مبلمان منزل
اصول چیدمان مبلمان منزل

دومین اشتباه در چیدن مبلمان تان، دوری کردن از ناحیه بندی اتاق ها است.
در اتاق‎های بزرگ با مبلمان تان، اتاق تان را ناحیه بندی کنید. برای مثال قسمتی را برای تماشای تلویزیون و قسمتی را برای گفگتگوهای دوستانه و خانوادگی در نظر بگیرید. حتی می توانید یک ناحیه‎ کاری با یک میز برای انجام تکالیف مدرسه و پروژه‎های هنری به وجود آورید. نکته مهم این است که طبق نیاز‎‎های خود فضا را مرتب کنید.

اصول چیدمان مبلمان منزل
اصول چیدمان مبلمان منزل

پیروی از سنت‎ها و آرایش‎های قراردادی درچیدمان مبلمان خانه تان اشتباه است
درست است، پیروی از سنت‎ها و آرایش‎های قراردادی در اکثر موارد خوب است ولی گاهی اوقات نیاز به کمی تحول می‎باشد. در عکسی که می‎بینید یک میز ناهارخوری مستطیلی شکل در وسط اتاق قرار داده شده است و جا را برای بقیه چیز‎ها باز گذاشته است. قرار دادن میزنهارخوری در کناره های دیوار ( مانند آرایش های قدیمی ) ظاهر خوبی به اتاق نمی‎بخشد و دیگر جایی برای قرار دادن بوفه باقی نمی‎ماند.

چیدمان مبلمان به شکل زاویه دار

در این چیدمان با قرار دادن مبل بزرگ به شکل مورب در کنار شومینه و جاگذاری صندلی و مبلمان دیگر در گوشه های اتاق آرایش مبلمان را ایدآل برای فضاهای خانوادگی کرده است. جهت آسودگی بیشتر افراد از میزهای کوچک در کنار هر مبل استفاده شده تا به راحتی افراد به پذیرایی از خود بپردازند. این شکل از چیدمان زاویه دار فضای باز بیشتری را در اتاق ایجاد کرده که رفت و آمد بچه ها را در آن آسانترکرده  است.

اصول چیدمان مبلمان منزل
اصول چیدمان مبلمان پذیرایی

فراموش کردن راحتی و آسایش در چیدن مبلمان اتاق نشیمن تان یکی دیگر از اشتباهات است
در رابطه با نحوه‎ استفاده از مبلمان خود فکر کنید. داشتن میز‎های قهوه خوری یا میز‎های کنار مبل که بتوان از تمامی صندلی‎ها به آن‎ها برای برداشتن نوشیدنی ها دسترسی داشت، برای تان راحتی را به همراه می‎آورد.

در چیدن مبلمان اتاق نشیمن تان توازن و قرینه سازی را فراموش نکنید
جمع کردن مبلمان در یک طرف اتاق نظیر بازی الاکلنگ تنها با یک نفر است. اما به دست آوردن توازن هم به این معنی نیست که شما باید کاملا همه چیز را به صورت قرینه‎ی هم قرار دهید. قرار دادن یک مبل دو نفره در یک طرف را می‎توان با قرار دادن دو صندلی به عنوان مثال در طرف دیگر توازن بخشید.

اصول چیدمان مبلمان منزل
اصول چیدمان مبلمان نشیمن

نادیده گرفتن رفت و آمد در چیدن مبلمان تان
علاوه بر اینکه باید در رابطه با نحوه‎ اینکه چطور مبلمان با همدیگر و اتاق در ارتباط باشد، شما در رابطه با رفت و آمد هم باید فکر کنید. یعنی چه تعداد نفراتی به اتاق وارد و خارج می‎شوند و در آن به گردش می‎پردازند. برای اتاق‎های نشیمن، مطمئن شوید که افراد به راحتی وارد و خارج می‎شوند بدون اینکه به عنوان مثال حول یک میز کنار مبل به شکل زشتی دایم عقب و جلو بروند. اگر اتاق دارای چند بخش ورودی و خروجی است، مسیر این خروجی‎ها را اشغال نکنید.

دوری کردن از مبلمان کوچک
نیازی نیست برای رسیدن به یک چیدمان زیبا، مبلمان بیش از حد بزرگ باشند. مبلمان بزرگ می‎تواند خیلی سریع فضا را اشغال کند، بنابراین مبلمان های کوچکتر، میز‎های کنسول دارای پهنای کمتر و میز‎های کنار مبل کوچک را به عنوان گزینه هایی برای چیدمان اتاق خود نادیده نگیرید. یک مبل راحتی بزرگ را می توانید تنها از یک طرف اتاق به طرف دیگر ببرید، ولی یک مبل کوچکتر آنقدر انعطاف دارد که می توانید از آن در چند جا استفاده کرده و مبلمان را به شکل های مختلفی بچینید.

اصول چیدمان مبلمان منزل
اصول چیدمان مبلمان راحتی منزل

چیدمان مبلمان سالن نشیمن

طرح بندی مناسب در چیدمان مبلمان می تواند یک اتاق نشیمن زیبا و شیک را ایجاد کند و برعکس آن چنانچه چیدمان به درستی صورت نگیرد شکل ناهنجاری از یک دکوراسیون داخلی را نشان میدهد.، اما آنچه که برای فضای شما مناسب است، بستگی به نحوه استفاده از آن دارد. آیا این اتاق برای پاتوق سرگرمی یا خانواده رسمی است؟ آیا شما ترجیح می دهید که گروه های کوچک یا گروه های بزرگ را میزبانی کنید؟ آیا می خواهید در آن به گفتمان بپردازید و یا فضا را برای بازی ایجاد کنید؟

در ادامه نکات کلیدی چیدمان مبلمان به چند روش را بیان خواهیم کرد تا به شما در پیدا کردن آرایش ایده آل خود از صندلی و سطوح و اثاثیه کمک کند. این چهار شکل از چیدمان مبلمان را در یک اتاق واحد ایجاد کرده ایم و نشان خواهیم داد هرشکل از چیدمان مبلمان  با همان قطعات اثاثیه اهمیت کدام ویژگی در دکوراسیون را برجسته تر میسازد.

چیدمان جهت مکالمه

ممکن است برای چیدمان مبل دو نفره روبه روی کتابخانه یا نقطه کانونی قرار داده شوند و بقیه صندلی و مبلمان روبه روی هم قرار گیرند. شکلی مناسب از چیدمان مبلمان جهت گفتگو در اتاق نشیمن است. قرار گیری صندلی یدکی در کنار شومینه ورود فرد جدید به گروه را برای گفتگو فراهم میکند. در این طراحی داخلی شومینه به عنوان نقطه کانونی از اتاق محسوب میشود که توسط آینه یا تابلو یا نورپردازی تزیین شده باشد.

چیدمان مبل راحتی در اتاق نشیمن
چیدمان مبل راحتی در اتاق نشیمن

شکستن قوانین

بعضی وقتا لازم است از قوانین پیروی نکنیم. می توانید مبل بزرگتر را پشت به شومینه قرار داده ایم این روش به خصوص در فصل تابستان بسیار مناسب است و سبب بازتر شدن فضای اتاق خواهد شد فقط هنگام قرار گیری مبل اطمینان حاصل کنید که مقداری از شومینه فاصله داشته باشد. سعی کنید آینه دیواری هنوز هم درخشش و درام را فراهم می کند، اما تمرکز بیشتر بر روی مبلمان است.

استفاده از مبلمان با ظاهر یکپارچه

معمولا وقتی مبلمان خریداری میشود ، بیشتر به سطح روبروی آن توجه میشود. در واقع کار اولیه مبلمان داشتن سطح نشیمن مناسب و ارگونومیک است. اما کارکرد دوم آن فرم زیبا از تمام جهت ها است. از آنجایی که چیدمان مبلمان با فرمهای مختلف انجام میشود و بیشتر وقتها پشت مبلمان دیده میشود. در ادامه انواع چیدمان مبلمان را با هم مرور میکنیم:

1)چیدمان مبلمان خطی یا کنار هم که معمولا روبروی نقطه کانونی انجام میشود و بیشتر برای مبلمان سه نفره مرسوم است.

2)چیدمان مبلمان ال یا چیدمان دو طرفه است که برای گفتگو نسبت به چیدمان خطی بهتر است. معمولا مبلمان کنار دو دیوار چیدمان میشود.

3) چیدمان مبلمان یو که در سه طرف مبلمان چیده میشود و برای فضای پذیرایی و نشیمن بزرگ مرسوم است.

4) چیدمان مبلمان بصورت چهارطرفه یا مستطیل که مبلمان در چهار جهت مختلف چیدمان میشود و فضایی برای تردد و پذیرایی پیشبینی میشود.

5) چیدمان موازی مبلمان که معمولا در دو ردیف روبروی هم ، مبلمان را چیدمان میکنند.

6) چیدمان تکی مبلمان که برای کنج های سالن پذیرایی و  اتاق خواب مرسوم است و معمولا در کنار آن نور مستقل و میز وجود دارد.

قوانین چیدمان مبلمان منزل
چیدمان مبلمان کلاسیک منزل

در بیشتر این چیدمان ها ، پشت مبل ها دیده میشود و بهتر است فرم زیبایی داشته باشند که هم باعث آرامش دیزاین داخلی باشند و جزییات با کیفیتی در آنها رعایت شده باشد. به عنوان مثال در بیشتر مبلمانهای منبت کاری شده از نمای روبرو منبت بسار جذاب دیده میشود ولی از نمای پشت ، فقط تعدادی سوراخکاری نامنظم به چشم می آید. برای مبلمان راحتی هم ممکن است نمای روبرو با لمسه کاری و خط دوخت زیبا طراحی شده باشد ولی برای نمای پشت دقت تولید یا ریزه کاریها کاهش یافته باشد. پیشنهاد میکنم قبل از خرید نماهای مختلف مبل را براساس پلان جاگذاری و متراژ منزل تجسم کنید.

  • چیدمان میز و صندلی خانگی
  • چیدمان میز نهارخوری
  • چیدمان میزغذاخوری

میز در خانه های کوچک بهتر است شیشه ای و شفاف باشد. میزهای با لبه منحنی هم مناسب هستند.

اگر خانه تان این قدر کوچک است که از مبل ها یا تخت های تاشو استفاده می کنید، بهتر است نگاهی به این طراحی خاص داشته باشید. در نگاه اول میز ساده ای است که با طراحی خاصی از دیوار کناری جدا شده ؛ میزی که هر وقت استفاده از آن تمام شد با یک حرکت به سمت دیوار برمی گردد و جزئی از بدنه دیوار می شود. نکته اینجاست که در این طراحی میز از دیوار جدا نشده است بلکه از زیر بدنه تختخواب تاشو بیرون آمده است؛ یعنی صاحبخانه بعد از اینکه خوابش را کرد، تخت را جمع می کند و از زیر تخت، میز را با یک حرکت بیرون می آورد.

یک تیر و دو نشان. کافی است همین الان به نزدیک ترین نجاری محل بروید و از نجار بخواهید برای تان یک طاقچه بسیار ساده بسازد که قسمت کناری آن با لولا جدا شده باشد. حتی می توانید این کار را روی یکی از شوفاژهای خانه هم انجام دهید؛ طاقچه ای که روی رادیاتور را می پوشاند و قطعه ای که قسمت پایین آن را پوشش می دهد. با این کار فقط تا اینجا یک نشان را زده اید. هدف دوم داشتن یک میز ناهارخوری ساده است که با طراحی خاصی که در این آپارتمان ساده نیویورکی می بینید می توان به آن هم رسید. میز آماده ای که می تواند در گوشه هال یا پذیرایی یا حتی قسمتی از آشپزخانه به دیوار نصب شود بدون اینکه جای زیادی را هم بگیرد. سختی کار فقط دو عدد صندلی است که باید همیشه دم دست باشد.

سوئدی ها معمولا آدم های ساده ای هستند که خانه های آن قدر بزرگی هم ندارند. برای همین خیلی های شان به استفاده از فضای بهینه از خانه روی آورده اند. این طراحی عجیب میز ناهارخوری در آشپزخانه هم متعلق به یکی از خانه های سوئد است. میز غذاخوری مانند یک کشوی بسیار باریک در فضای بین دو کشوی بزرگ آشپزخانه قرار گرفته است. پایه های آن هم طوری ساخته شده اند که هیچ برخوردی با کشوهای پایینی نداشته باشند. فقط کافی است سر صبح میز کشویی را بیرون بکشید و صندلی ها را دورش بچینید. کارتان هم که تمام شد، میز سرجایش برمی گردد بدون اینکه کوچک ترین اثری از شلوغی در آشپزخانه باقی مانده باشد.

این روزها طراحی کابینت های آشپزخانه با قدیم ترها خیلی فرق کرده است. پیش از این کابینت های فلزی با دسته های هلالی بودند و شکل و شمایل یک دستی که داشتند؛ چند ردیف پایین آشپزخانه و چند تایی هم روی دیوارها. نهایت ایده ای که خرج می کردند ساختن دو، سه تا کشو بود. بعدها که کابینت های ام دی اف آمد باز هم طراحی ها زیاد فرقی نکرد فقط اینکه آشپزخانه ها اپن شدند و می شد برای شان کاری کرد. اما حالا طراحی ها ناب و بکر شده اند؛ طرح هایی که هم زیبایی مدرن خودشان را دارند و هم کلی از مشکلات را حل می کنند. مانند این آشپزخانه فرانسوی که یکی از کابینت هایش به خاطر فضای محدود خانه کلا به شکل میز در کنار بقیه کابینت ها جاساز می شود. این طوری هر وقت کسی به میز غذا نیاز داشت فقط کافی است در مخفی کابینت روان را پیدا کند و آن را به هر قسمتی از خانه که خواست ببرد حتی جلوی تلویزیون.

چیدمان اتاق با میز نهار خوری

معمولا در کافه ها دنج ترین جا کنار پنجره هاست. میزی کوچک و صندلی های کناری و یک فنجان قهوه؛ تصویری که شاید عده کمی از ما در خانه های مان بتوانیم تجربه کنیم؛ مگر اینکه واقعا خانه کوچکی داشته باشیم و پنجره ای بزرگ که از قضا کشویی باشد. آن وقت می توان با خیال راحت گوشه دنج کافه را به خانه آورد. این ترفندی است که این روزها طراحان دکوراسیون در خانه های کوچک بدون فضای کافی برای میز غذاخوری استفاده می کنند. آنها روی پنجره های کشویی یک قطعه چوب بزرگ نصب می کنند؛ فکر ساده ای که شاید کمتر کسی جسارت انجام آن را در خانه اش داشته باشد. خیلی ها هم پنجره ای با چهارچوب کشویی ندارند که آن وقت باید بین نداشتن یک میز غذاخوری یا پنجره ای همیشه بسته یکی را انتخاب کرد.

چیدمان میز نهارخوری
چیدمان میز نهارخوری
چیدمان میز اداری
چیدمان میز اداری
چیدمان میز غذاخوری مربعی
چیدمان میز غذاخوری مربعی
چیدمان میز کافی شاپ
چیدمان میز کافی شاپ
چیدمان میز نهارخوری
چیدمان میز نهارخوری
چیدمان میز نهارخوری
چیدمان میز نهارخوری
چیدمان میز نهارخوری
چیدمان میز نهارخوری
چیدمان میز نهارخوری
چیدمان میز نهارخوری
چیدمان میز نهارخوری
چیدمان میز نهارخوری
دکوراسیون خانه با میز نهارخوری
دکوراسیون خانه با میز نهارخوری
تناسبات و اندازه میز و صندلی نهارخوری برای چیدمان در منزل
تناسبات و اندازه میز و صندلی نهارخوری برای چیدمان در منزل
چیدمان میز نهارخوری
چیدمان میز نهارخوری
تناسبات ابعادی میز و صندلی برای چیدمان در خانه
تناسبات ابعادی میز و صندلی برای چیدمان در خانه
چیدمان میز و صندلی غذاخوری در منزل
چیدمان میز و صندلی غذاخوری در منزل
چیدمان میز و صندلی غذاخوری در منزل
چیدمان میز و صندلی غذاخوری در منزل
تناسبات میز و صندلی در چیدمان
تناسبات میز و صندلی در چیدمان
دکوراسیون خانه با میز نهارخوری
دکوراسیون خانه با میز نهارخوری
نورپردازی میز صبحانه و میز کافی شاپ
نورپردازی میز صبحانه و میز کافی شاپ
نورپردازی میزنهارخوری
نورپردازی میزنهارخوری

نیمکت ها در خانه های کوچک یک جورهایی عصای دست طراحان داخلی هستند. آنها هر وقت فضایی داشته باشند که به هیچ دردی نخورد با گذاشتن یک نیمکت قضیه را تمام می کنند. نیمکت ها این روزها در خانه های مدرن حتی با اسباب و لوازم لوکس هم زیاد دیده می شوند چه برسد به خانه هایی که بیشتر از 50 تا 60 مترمربع نیستند! پس اصلا نگران شکل و شمایل خانه نباشید فقط کافی است فضایی بدون استفاده داشته باشید، آن وقت حتما باید از یک نیمکت کمک بگیرید به خصوص آن وقت هایی که میز غذاخوری هم ندارید. یک نیمکت ساده یا پارچه ای گلدار با میز چوبی رنگین ظاهر هر خانه ای را کاملا عوض می کند حتی اگر در گوشه آشپزخانه و بین فضای کابینت ها هم باشد.

این روزها طراحی کابینت های آشپزخانه طوری است که بیشتر خانه ها هرقدر هم که کوچک باشند به خواست صاحبخانه جزیره کوچک جدا افتاده ای دارند؛ همان اپن های سابق بر این که امروز از کابینت های دیگر جدا می شوند تا دست صاحبخانه برای هر نوع چیدمانی در آشپزخانه باز باشد. این وسط بهترین استفاده از جزیره ها برای درست کردن یک میز ناهارخوری است. فقط کافی است کابینت ساز یک میز کشویی دوپایه ای ساده از فضای کناری جزیره برای تان بیرون بیاورد آن وقت با دور چیدن صندلی ها می توانید در چشم به هم زدنی یک میز غذاخوری مجلل داشته باشد. به این ترتیب دیگر نیازی به خرید میز اضافه ندارید و همان داشتن صندلی ها کفایت می کند.

وقتی صحبت از خرید میز غذاخوری در آشپزخانه می شود بی اختیار همه به یک میز چهارنفره گرد فکر می کنند و صندلی هایی که دور آن چیده شده است. این تصویری است که بیشتر ما داریم؛ برای اینکه ما بچه های نسل خانه های بزرگ هستیم و آشپزخانه هایی که به اندازه هال و پذیرایی خانه وسعت داشتند. اما حالا جریان فرق کرده است. وقتی کل خانه روی هم رفته به اندازه مطبخ خانه پدری نیست پس بهتر است به جای رویا بافتن برای میز ناهارخوری بزرگ به فکر یک میز جمع و جور باریک باشیم حتی اگر فقط به اندازه یک نفر جا داشته باشد. مهم انتخاب محلی مناسب برای آن است. این طوری هم دیگر مجبور نیستیم صبحانه ها را سر پا روی کابینت آشپزخانه بخوریم و هم اینکه کمی فضای بیشتری برای آشپزخانه داریم.

مترجم و گردآورنده:میترا مروتی

طراحانه، برترین مشاور چیدمان منزل آماده طراحی و چیدمان منزل شما عزیزان میباشد. 09123104165 مهندس پناهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مشاوره
09123104165