طراحانه
طراح داخلی ، طراح دکوراسیون و طراح چیدمان به چه کسی میگوییم؟
طراح داخلی ، یک کارشناس برای طراحی فضاهای داخلی با کارایی بالا است که تخصص خود را از طریق آموزشهای رسمی کسب کردهاست. اولویت او ترکیب همزمان جنبه های زیبایی شناختی و عملکردی فضا برای رسیدن به ترکیب طراحانه است.
طراح دکوراسیون داخلی نیز در طراحی داخلی سبکهای مختلف تخصص دارد و تمرکز او بیشتر روی جنبه های زیبایی شناختی است. ترکیبات طراحانه و فرمهای طراحانه برای دکوراسیون ارائه میکند.
طراح چیدمان متخصصی است که تسلط کافی روی آنتروپومتری و تناسبات لوازم و محیط دارد. طراح چیدمان از شناخت کافی روی مباحث رنگ شناسی و سبک شناسی دارد و بهترین ترکیبات داخلی را پیشنهاد میکند. چیدمان طراحانه نیازمند دانش آکادمیک میباشد.
در این بلاگ سعی میکنیم شما را با اصول و نکات طراحی داخلی ، اصول و نکات چیدمان منزل ، اصول و نکات دکوراسیون داخلی ، سبکهای چیدمان منزل ، روند چیدمان منزل ، مراحل طراحی داخلی و طراحی دکوراسیون آشنا کنیم.
-
طراح پروژه ، به جز طراحی داخلی و چیدمان در چه مراحلی حضور دارد؟
یکی از ویژگی های مهم برای انجام پروژه های دکوراسیون داخلی و چیدمان با استایل طراحانه ، حضور طراح در روند پیشرفت پروژه است. یک طراح دکوراسیون داخلی بخشهای مختلف پروژه را مدیریت میکند.
1- رابطه بین وضعیت موجود پروژه و نیازهای ذهنی کارفرما
2- هماهنگی بین وضعیت مالی و طرح ایده آل کارفرما
3- هماهنگی بین متراژ و سبکهای مورد علاقه کارفرما
4- هماهنگی بین زمان پروژه و عجله های کارفرما
5- ایجاد رابطه بین تعداد افراد مرتبط با پروژه







-
چه مواردی باعث افزایش کیفیت دکوراسیون داخلی و چیدمان منزل میشود؟
١- انتخاب رنگ دیوارها: انتخاب رنگ مناسب برای فضای آپارتمانی به خصوص آپارتمان های با متراژ کم بسیار مهم است. رنگها از نظر درخشندگی و شفافیت انواع مختلف دارند که بهترین انتخاب، انتخاب رنگ های روشن با درخشندگی و شفافیت زیاد یا ترکیبات در سطوح رنگی است. برای فضاهای با متراژ بالا، امکان انتخاب رنگهای طراحانه بالاتر است و محدودیتی نداریم.
٢-انتخاب کفپوش: معمولا استفاده از رنگ های بسیار روشن مثل سفید نیز معایبی به همراه دارند، یکی از معایب آن یکدست شدن فضا است که جهت برطرف کردن یکدستی آن می توان از یک قالیچه در زیر میز مبل استفاده کرد. یا اینکه در میان سرامیک ها طرح هایی با رنگ های متفاوت را به کار گرفت. در صورت استفاده از پارکت نیز می بایست نکات گفته شده را رعایت نمود و رنگ های روشن یا تیره را بر اساس روحیات کاربر و متراژ انتخاب کرد.
٣- انتخاب مبلمان و نحوه قرار گیری: در مورد انتخاب طرح مبل بهتر است مبل هایی با اشکال هندسی و منحنی های کمینه انتخاب شود. در مورد نحوه چیدمان آن بهتر است مبل ها را تقریبا چسبیده به دیوار ها قرار داد علت انتخاب شکل کیوب یا انحنای کم نیز این است که مبل ها در کنار دیوار صاف ترکیب مناسب تری را ایجاد نمایند.
٤- نورپردازی: نور نیز نقش مهمی را در زنده کردن فضا به عهده دارد. تا حد امکان از پرده های عمودی یا کرکره ای استفاده نکنید، زیرا از ورود نور خورشید به داخل تا میزان زیادی جلوگیری می نمایند. طبقات داخل کابینت های در شیشه ای را نیز می توان با استفاده از روش های گوناگون روشنایی بخشید. نورپردازی یکنواخت ، فضای داخلی را کسل کننده نشان میدهد. پیشنهاد میکنم از نورهای نقطه ای و خطی روی دیوار و سقف استفاده کنید. نورپردازی گوشه های نیز برای چیدمان تاثیر عالی دارد.
٥- استفاده از طبیعت: سعی کنید گلدان ها را در کنار پنجره ها و یا تا جایی که امکان دارد در کنج دیو ارها قرار دهید. در نتیجه سعی کنید تا جایی که امکان دارد از رنگ های روشن در طراحی داخلی آپارتمان استفاده کنید. استفاده از گیاهان با گلدان ساده و فرمهای هندسی خالص برای سبک چیدمان مدرن پیشنهاد میکنم. گیاهان بلند برای گوشه ها، انرژی مثبت محیط را به جریان می اندازند و حس طراحانه ای به دکوراسیون شما میدهد.
-
طراح چیدمان ، برای ایجاد هارمونی در فضای داخلی چه عناصری را در نظر میگیرد؟
این موارد با یکدیگر بصورت موازی یا مکمل هارمونی دارند. این موارد در نگاه اول کم بنظر می آیند ولی ترکیب کردن آنها احتیج به تمرکز و دانش کافی دارد و بهتر است از طراح یا شرکت دکوراسیون برای همکاری دعوت کنید.
1. رنگ
2. نور
3. سبک
4. گیاهان
5. مبلمان
6. اکسسوری
بیشترین تاثیر حسی هنگام ورود به یک فضا را رنگ به ما منتقل میکند. رنگ بیشترین قدرت را در دکوراسیون دارد. برای دکوراسیون داخلی حتما باید از پالت رنگی مورد علاقه استفاده کنید. رنگهای با تنالیته سرد یا گرم ابتدایی ترین نوع هستند و به انواع بینهایت تقسیم میشود.
طراحی هارمونیک به معنی داشتن تناسب در بخشهای مختلف چیدمان است. یعنی با ریتم ، رنگ ، بافت ، کنتراست ، فرم به چیدمان و ترکیب متناسب برسید. به عنوان مثال تکرار فرمهای تیزگوشه حس هیجان یا خشونت را ارائه میدهد اما فرمهای منحنی احساس حرکت سیال و نرم را منتقل میکند. استایل طراح ، روحیات کارفرما ، بودجه بندی و زمان بندی پروژه در انتخاب این فرمها کمک میکند. در ادامه یک پروژه طراحی داخلی با سبک مدرن و مینیمال را با هم ببینیم. به چیدمان و جاگذاری لوازم دقت کنید.








نور در هماهنگی با رنگ تاثیر معجزه آسایی روی دکوراسیون دارد. برای نورهای داخلی حتما از ترکیب نورهای خطی ، سطحی ، نقطه ای ، استفاده کنید. ارتفاع منبع نورپردازی و شدت نورپردازی ، زاویه نورپردازی تاثیر زیادی روی چیدمان دکوراسیون دارد. سبک و استایل در واقع تمام موارد را در بر میگیرد ولی در اینجا منظور ما خط فکری مشخص در چیدمان و دکوراسیون داخلی است. ولی با کمی تغییرات به سبک دکوراسیون حالت شخصی بدهید.
گیاهان فضاهای داخلی تاثیر زیادی روی نشاط و بالا بردن سطح انرژی شما دارند. انتخاب گیاه و گلدان مناسب و چیدمان در جای مناسب باعث . انتخاب گیاه آپارتمانی در تناسب با نور جنوبی یا نور شمالی ، نوع رشد طولی یا عرضی بر اساس محل زندگی و روحیه شما انتخاب شود.
مبلمان شامل لوازم پرحجم خانه مثل تخت ، مبل ، میز و صندلی میباشد. تعداد و فرم مبلمان به سبک چیدمان و افراد ساکن بستگی دارد. برای انتخاب مبلمان حتما قبل از خرید اندازه برداری کنید و چیدمان را بررسی کنید.
-
نکات چیدمان مبلمان طراحانه در منزل چیست؟
مهمترین نکته در چیدمان مبلمان طراحانه توجه به متراژ سالن نشیمن و پذیرایی است. برای فضاهای کوچکتر تعداد مبلمان کمتر میشود و معملا از نیم ست استفاده میکنیم. پیشنهاد میکنم فاصله بین مبلمان در فضاهای کوچکتر کمتر باشد ولی تناسبات ابعادی برای تردد و سیرکولاسیون رعایت شود.
برای چیدمان مبلمان در خانه اصول زیادی وجود دارد که شروع آن با انتخاب درست جهت است. مبلمان معمولا روبروی نقطه کانونی چیدمان میشوند. نقطه کانونی اصلی ترین بخش دکوراتیو هر فضاست و مسیر نگاه شما به سمت آن هدایت میشود. در خانه هایی با سالن بزرگ ممکن است چند نقطه کانونی داشته باشیم و بخواهیم یک دیوار تزیینی را نقطه کانونی قرار دهیم یا دیوار سبز یا تلویزیون را به عنوان فوکال پوینت استفاده کنیم.
برای سالن نشیمن کوچک معمولا یک نقطه کانونی تعریف میشود مانند تلویزیون ، ولی ممکن است یک یا دو مبل برای گپ زدن در کنج کنار پنجره یا کتابخانه یا تابلویی خاص در نظر بگیریم. اگر سالن نشیمن و پذیرایی خارج از فرم مربع یا مستطیل است و حالت ال شکل دارد میتوانید از دو ست یا نیم ست استفاده کنید و فضاها را از یکدیگر جدا کنید.
برای چیدمان طراحانه مبلمان، معمولا چند فرم بیشتر استفاده میشوند.
1- ترکیب بندی مبلمان تک یا دوتایی که برای گپ یا مطالعه کاربرد دارد.
2- ترکیب بندی مبلمان با فرم خطی که معمولا برای متراژهای کم و روبروی تلویزیون استفاده میشود.
3-ترکیب بندی ال که بصورت ست کامل یا نیم ست انجام میشود.
4-ترکیب بندی یو که در سه طرف مبلمان جاگذاری میشود و حالت رسمی تری نسبت به فرمهای قبل دارد و مسیر نگاه به سمت خاصی هدایت میشود.
چیدمان مبلمان با شکل متقارن، حس رسمی تری نسبت به چیدمان های غیر متقارن دارند. معمولا قطعات بزرگتر مبلمان را ابتدا جاگذاری میکنیم و سپس سایر لوازم جاگذاری میشوند.
قطعات کوچک مبلمان مانند پاف که هم به عنوان میز و هم به عنوان نشیمن پرتابل استفاده میشوند در اواخر چیدمان مبلمان خانه جاگذاری میشوند. برای حفظ تعادل در چیدمان مبلمان بهتر است مبلهای دونفره و سه نفره کنار هم جاگذاری نشوند و روبرو یا بصورت ال نسبت بهم چیدمان شوند.
سبک دکوراسیون مهمترین فاکتور در انتخاب فرم مبلمان منزل است و اندازه آنها بر اساس متراژ هر فضا انتخاب میشود.
مبلمان کلاسیک و نیمه کلاسیک که معمولا با نام سلطنتی یا استیل شناخته میشوند بهتر است برای خانه های با متراژ کمتر از 100متر استفاده نشوند.
معمولا دارای نشیمن راحت نیستند و حالت نشستن روی آنها رسمی و مناسب ساعت کوتاه پذیرایی از مهمان میباشد. بنابراین با توجه به کمبود متراژ امکان استفاده همزمان از مبلمان راحتی را ندارید و در بیشتر زمانها مبل کلاسیک کاربری زیادی برای شما ندارد. البته در صورت داشتن سالن پذیرایی با متراژ بالا هم سعی کنید بین مبلمان راحتی و رسمی فاصله ایجاد کنید و از میکس آنها با هم خودداری کنید.
-
سبک های طراحی داخلی ، دکوراسیون داخلی و چیدمان چه ویژگی دارند؟
اگر چنانچه هنوز مطمئن نیستید تا چه سبکی را برای دکوراسیون داخلی منزلتان استفاده کنید بهتر است ابتدا این مقاله که به راهنمایی شما در مورد انواع سبک های چیدمان در دکوراسیون داخلی است را مطالعه کنید.
سبکهای مختلفی برای دکوراسیون طراحانه منزل و محیط کار وجود دارد که مهمترین آنها مدرن ، مینیمال ، صنعتی ، ویکتوریایی ، لوئی ، اسکاندیناوی ، بوهمیان ، روستیک میباشد که در ادامه به بررسی بعضی از آنها میپردازیم.
سبک لوئی
در دوره لوئی سیزدهم و چهاردهم مبل و صندلی تشک دار با رویه پارچه ای محبوب میشود و که پایه و دسته خراطی و منبت کاری شده دارند. چوبها را رنگ میکنند و برای اولین بار کتابخانه به عنوان شی تزیینی وارد چیدمان میشود.

در دوره لوئی پانزدهم برنز کاری و نقاشی روی چوب گسترش میابد. در دوره لوئی شانزدهم از رنگهای سبز پسته ای ، سفید و طوسی در مبلمان استفاده میشود و از تزیینات طلایی در کنار آنها کمک میگیرند. برای اولین بار بوفه تزیینی به عنوان اثری در چیدمان و دکوراسیون مطرح میشود.
سبک ویکتوریایی
این سبک با اسم ویکتورین نیز شناخته میشود. پیوند عجیبی با تجمل و لوکس بودن دارد. در انگلستان به شدت رواج یافت. از بین قصرها به میان مردم راه یافت و نشانه های سلطنتی و لوکس و تملاتی بودن زندگی را با خودشان به چیدمان و دکوراسیون وارد کردند. رنگهای تیره مانند زرشکی ، سبز مخملی ، سرمه ای ، میشی و قهوه ای به شدت پرطرفدار است.

مبلمان بزرگ با کنده کاری و منبت و ریزه کاری زیاد از ویژگی های این سبک است. کاغددیواری گل درشت و پرده های ضخیم از دیگر ویژگی های این سبک است.
سبک صنعتی
این سبک تاکید بر ستون فقرات خام و در معرض نمایش یک فضای داخلی است. مشخصه این سبک را میتوان دیوار آجری ، پرتوهای فولادی و مواد اولیه ساختمان در معرض نمایش نام برد. این سبک طرفدار حداقل کردن تزئینات و لوازم در خانه میباشد. در دکوراسیون صنعتی میتوان به شکل کاملا خلاقانه انبارها را به آپارتمان تبدیل کرد.

سبک نیم قرن
طراحی قرن بیست و یکم با شکوفایی در دهه 1940 تا 1970 صورت گرفت و یک دوره پس از جنگ را آرام کرد. زیبایی شناسی مبلمان با فرم طبیعی مانند صندلی ایمز که شبیه به تخم مرغ است و شباهت های مینیمالیستی دارد سبب میشود تا سبک یکپارچه سازی نوستالژیک خلق شود. این سبک، زندگی شگفت انگیزی را ارائه می دهد که عملکرد و پلان باز در آن مهم هستند.

سبک ساحلی
در طراحی داخلی ساحلی به طور معمول از پالت سفید یا کرم پایه ای با با طیف رنگ های روشن چون ، قرمز و زرد استفاده می شود. در چیدمان این سبک از خانه زندگی در کنار ساحل را با استفاده از چوب ، دکوراسیون دریایی و پارچه کتانی تثبیت می کند تا فضایی روشن و پرانرژی ایجاد کند که احساس آرامش بخش و تازه ای داشته باشد.

سبک رسمی
در این سبک، رنگهای سبز ، کرم ، قهوه ای و سفید و طلایی مهم هستند و بازگشتی به رنگهای و فرمهای کلاسیک قرن 18 میلادی وجود دارد. لوسترها و مواد رنگی بسیار پر کاربردند.
سبک روستیک
سبک روستیک شامل اجناس بازسازی شده و مواد طبیعی است. این یک محیط گرم و نرم است که به زندگی در آن کشور کمک می کند. درهای منحنی و گنبدی ، رنگ های خنثی در مبلمان و دکوراسیون از مشخصه های این سبک است.
سبک سنتی
این سبک ترکیبی از دکوراسیون قدیمی و جدید با هم است. طراحی داخلی سبک سنتی با احساسات مدرن و قدیمی ترکیب میشود. این سبک یک طراحی ظریف و پایدار است که هر دو سبک کلاسیک و مدرن را دربر دارد.

سبک مدرن
طراحی داخلی مدرن به شیوه ای ساده به دکوراسیون داخلی فضا می پردازد و با همان روش طراحی داخلی را برجسته می کند. این طراحی مناسب برای فضاهای کوچک است، این نوع طراحی از آشفتگی و شلختگی به دور است. در این نوع طراحی تلاش برای برجسته کردن و زیباسازی دکوراسیون از طریق خطوط هندسی، با تمرکز بر خطوط تمیز و انسجام نامتقارن است.

اسکاندیناوی
طراحی اسکاندی عملکرد دکوراسیون به صورت یکپارچه و سادگی را ترکیب می کند.این سبک که در کشورهای منطقه اسکاندیناوی مانند سوئد و نوروژ بیشتر مورد استفاده است.
در این سبک بهتر است فضاها خلوت باشند. دقت و سادگی در تولید بسیار اهمیت دارد تا سبک زندگی ساده ای را به وجود آورند. به عنوان یک پایه برای لایه های ظریف دکوراسیون رنگ ازاهمیت زیادی برخوردار است. از ویژگی های مهم این سبک به استفاده از چوب و دکور ساده برای اضافه کردن گرما، بافت و عمق میتوان اشاره کرد.

سبک اسپانیایی
طراحی اسپانیایی همه چیز را در مورد ایجاد یک فضای رنگارنگ پر جنب و جوش یادآوری میکند. پالت رنگی مورد استفاده در این سبک بیشتر رنگهای قهوهای سوخته، کاراملی، بژ، کهربایی و نارنجی میباشد. البته در دکوراسیون از رنگهای زرد ، صورتی و آبی هم تا حدودی استفاده میشود. دیوارها به شکل بافت دار است و برای این کار نوعی پلیمر را با سیمان مخلوط نموده و آن را روی سطح دیوارها بکار برده سپس آن را با رنگ آکرولیک میپوشانند.

مقاله معروفترین سبک های چیدمان داخلی و دکوراسیون خانه و سبک های معروف در معماری داخلی
سبک آسیایی
تعادل در نگاه به طراحی داخلی در سبک آسیایی بسیار مهم است. این در مورد ایجاد یک فضای هماهنگ به ما تذکر میدهد. قرار دادن مبلمان به خوبی در نظر گرفته شده است، به دنبال ایجاد یک جریان مثبت در فضای دکوراسیون است که این انرژی مثبت از راه های مختلفی چون قطعات دستی نقاشی شده و مجسمه و تابلو و… همراه با ترکیب آرام از رنگ های خنثی، روشن و فلزی ایجاد میکند.

سبک آرت دکو (Art Deco)
آرته دکو اولین بار در دهه 1920 ظاهر شد و به شدت توسط معماری تحت تاثیر قرار می گیرد.این سبک از خطوط قوی ، هندسی و پالت های رنگی جسور استفاده می کند.چیدمان به سبک آرته دکو اجازه می دهد خلاقیت به طور خلاقانه با الگوهای و مواد، ترکیب شیشه، کروم و طلا به طور یکپارچه در فضا استفاده شود. تمیز کردن آثار هنری براق و مبلمان منحصر به فرد، ایجاد یک ظرافت زیبا Gatsby الهام گرفته از این سبک داخلی است.

سبک جزیره
این سبک توسط چوب های غنی در فضاهای پررنگ و روشن با رنگ طلای ، فرش ها با رنگ پر انرژی و پارچه های کتان پنبه بسته بندی شده است. سبک های چیدمان طراحانه خانه ، متناسب شرایط با آب و هوا ، شرایط اجتماعی ، پیشرفت تکنولوژی و پیشرفت متریال ایجاد شده اند.
سبک بوهمیان(Boho)
دکوراسیون بوهمیک، الهامبخش بی نظیر از سبک های دنیا است.این سبک در حقیقت یک سبک غیر سنتی است با استفاده از الهام از سراسر جهان این سبک رنگ های روشن و الگوهای قبیله مانند را می سازد. استفاده از منابعی چون گیاهان طبیعی, فولاد گالوانیزه، کف پوشهای بتنی، نرده های فلزی و تیرهای سقفها که نمایان هستند جلوه ای مدرن و ظاهری بوهو با هم را میدهد. این سبک برای کسایی که عاشق پتینه و کهنه کاری هستند عالیه.

سبک های چیدمان مهم دیگری برای خانه وجود دارد، که در مطالب بعدی به آنها اشاره میشود. سبکهایی مانند باروک که به عنوان سبکهای کلاسیک چیدمان از آنها یاد میکنیم. مترجم و گردآورنده:میترا مروتی
-
تغییر دکوراسیون داخلی شامل چه مراحلی است؟
1- توجه به صحبتهای مشتری و شناخت نیاز و علایق افراد ساکن
2- اتخاب سبک دکوراسیون متناسب با روحیات افراد و و متراژ خانه
3- برداشت اندازه های موجود و تناسبات
4- انتخاب رنگ های مورد استفاده و تنوع بافت و رنگ
5- طراحی سه بعدی از فضا در صورت نیاز
6- طراحی پلان چیدمان برای مبلمان و نورپردازی و لوازم
7- (تغییرات لوله کشی ، سیم کشی ، جابجایی دیوار ، سقف در صورت نیاز)
8- (نورپردازی ، رنگ ، کاغذدیواری ، کفپوش در صورت نیاز)
9- خرید لوازم بر اساس اندازه های برداشت شده و طرح سه بعدی
10- چیدمان لوازم به ترتیب اهمیت و اندازه از بزرگترین به کوچکترین
-
برای داشتن دکوراسیون جذاب و طراحانه ، چند نکته را در نظر بگیرید.
میتوانید از هر پالت رنگی استفاده کنید، رنگهای مکمل یا رنگهای همخانواده ، یا رنگهای سفیدآمیخت و خاکستری آمیخت. ولی پیشنهاد من استفاده از پالت ترکیبی رنگهای سرد و گرم است. یعنی تمام رنگ بندی خانه یا محل کار با رنگ یکنواخت و سرد چیدمان نکنید و از رنگهای گرم در کنار آن استفاده کنید. با این تکنیک انرژی محل زندگی خود را افزایش میدهید.
عواملی مانند تابلو میتوانند به عنوان رابط بین دیزاین کف و دیوار عمل کنند. هارمونی رنگ و فرم و بافت به چیدمان خانه میدهند. و به بزرگتر دیده شدن ارتفاع یا عرض فضای شما کمک کنند. ترکیب رنگی خنثی ، سرد یا گرم آنها پالت رنگی خانه را کامل میکند.
با توجه به فراگیر شدن سبکهای مینیمال ، توجه به از برخی جزییات کم شده و ترکیب بافت کمتر دیده میشود. استفاده از بافتهای مختلف و ترکیب لایه لایه بافت و رنگ حس خوبی به خانه شما می دهد. این تکنیک برای مبلمان و تختخواب عالی است.
برای سالن نشیمن کوچک استفاده از ست کامل مبلمان پیشنهاد نمیشود. یا برای میز نهار خوری اندازه نورپردازی و فاصله از دیوار باید رعایت شود. تناسب تابلو و لوازم جانبی با متراژ هر فضا هماهنگ باشد.
معمولا تابلوهای خیلی کوچک حس طراحانه ندارند و برای سالن نشیمن یا تابلو بسیار بزرگ برای اتاق خواب مناسب نیستند. سعی کنید از نورپردازی مکمل استفاده کنید. لایتینگ متنوع برای دکوراسیون خانه استفاده کنید. نورهای ایستاده ، خطی ، نورنقطه ای ، نور صفحه ای و دیوار کوب که شدت نور مختلفی داشته باشند. لایه های نور خانه را از یکنواختی در می آورد و باعث میشود روی یک جای خاص یا شی خاص تمرکز ایجاد کنید.
نقطه کانونی ایجاد کنید و سعی کنید چشم به سمته یک نقطه اصلی در اتاق هدایت شود. چیزهای مهم دیگر باید در اهمیت درجه دوم قرار بگیرند. اینکار باعث میشود چیز یا جای خاصی که میخواهید ، مورد توجه قرار بگیرد.
-
سه فاکتور اصلی که در طراحی دکوراسیون داخلی باید هماهنگ باشند.
در دکوراسیون داخلی یک فضا مولفه های زیادی نظیر، فرم، رنگ، نور، ساختار کف، سقف و دیوار، وسایل کاربردی و دکوری مانند مبلمان وجود دارد و آنچه سبب خلق طرحی زیبا و خوشایند می شود رعایت این نکات است :
1- انتخاب رنگ و طرح متناسب برای دیوار و کف پوش ساختمان
2- نور پردازی متناسب با محیط
3- انتخاب وسایل کاربردی و تزئینی متناسب با محیط









-
طراح چیدمان برای انتخاب رنگ فضای داخلی چه چیزهایی را در نظر میگیرد؟
همانطور که از ترتیب ذکر شده در بالا بر می آید، اصلی ترین و مهمترین مرحله در طراحی داخلی انتخاب رنگ مناسب است. بهترین راه برای پیدا کردن الگوی رنگی مناسب در طراحی داخلی یافتن پاسخ این پرسش هاست:
1- در این مکان چه فعالیتی انجام می گیرد
2-رنگ هایی که به طور طبیعی در این مکان وجود دارد چه رنگ هایی است
3-میزان روشنایی فضا
4- فضای گرم یا فضای سرد
5-چگونه محیطی را خواهانید، پویا و شاد یا ساکت و ارام
6-کوچکی و بزرگی فضا
7-شکل فضا از نظر شکل هندسی
8- ارتفاع سقف اتاق تا کف
-
عناصر اصلی طراحی داخلی و دکوراسیون طراحانه کدامند؟
فضا: فضا یکی از مهمترین عناصر طراحی داخلی است. فضا به عنوان پایه ای که تمامی طرحهای طراحی داخلی در آن ساخته می شود، عمل می کند. از این رو، طراح باید از فضای موجود، ابعاد آن و امکانات آن آگاه باشد. فضایی که اساسا با اجزای مبلمان دکور پر شده است یک فضای مثبت است و فضای خالی یک فضای منفی است. باید بین فضاهای مثبت و منفی تعادل برقرار شود و باید گفت که دکوراسیون بر این تعادل تاثیر می گذارد.
خط: خط امضای هر طراح است و هر طراح داخلی ممکن است از یکی از انواع افقی ، عمودی ، منحنی ، مورب بیشتر در دیزاین خود استفاده کند. هر کدام از خطوط یک احساس خاص را منتقل میکنند. با استفاده از خطوط منحنی در کلیت طراحی داخلی احساس سیال بودن منتقل میشود. خطوط افقی حس ماندگاری و آرامش و ثبات و خطوط مورب انرژی و ناپایداری و تکاپو را بیان میکنند. قبل از انتخاب شکل طراحی پیشنهاد میکنم روحیه کارفرما و نوع کاربری فضا را به درستی آنالیز کنید.
فرم ها: فرمها طرح کلی هر شیء سه بعدی در فضا هستند. در واقع فرم، توده فیزیکی یک شیء است که سه بعدی بوده و وزن دارد. فرم ها را می توان با ترکیب دو یا چند شکل ایجاد کرد و با کمک عناصر دیگر مانند بافت، الگوهای و رنگ ها تشدید کرد. یک فرم تعریف شده، هماهنگی ایجاد می کند و فرم های اضافی تعادل را به فضا اضافه می کند. دو نوع اشکال وجود دارد: هندسی (ساختگی) و طبیعی (ارگانیک). همچنین فرم ها به صورت باز و بسته طبقه بندی می شوند. اشکال باز بخش هایی هستند که می توان آنها را به طور کلی نگاه کرد و فرم های بسته توسط یک سطح بسته محصور شده اند. باید بدانیم که برای رسیدن به یک شکل ظاهری هم فضا و هم خط مورد نیاز است.
رنگ: رنگ اولین تغییری است که در فضای داخلی دیده میشود و باعث ارتباط بین لوازم داخلی خانه میشود. رنگها باید بر اساس روانشناسی و ذهنیت صاحبان خانه انتخاب شوند. به عنوان مثال، رنگ قرمز انتخاب عالی برای اتاق ناهار خوری است زیرا باعث افزایش اشتهای افراد میشود و در عین حال رنگ ها با طبع سرد برای اتاق خواب مناسبتر است چرا که سبب آرامش بیشتری برای افزایش کیفیت خواب میشود. هر رنگ سه ویژگی متمایز دارد یعنی Hue، Value و Intensity، و طراح داخلی باید از این ویژگی ها برای انجام تغییرات و ترکیب های مختلف آگاه باشد.
نور و روشنایی: نور یکی از واضح ترین عناصر طراحی داخلی است.مجموعه نور در نورپردازی و محیط طراحی سبب میشود تا فضا، خط و اشکال و در کل دکوراسیون داخلی را برجسته تر سازد.
بافت: بافت بخشی از فضای داخلی است که حس لامسه و ذهن ما را به خود مشغول میکند. بافت به دو نوع بافت تصویری و ترسیمی تقسیم میشود. با دیدن بافت و بدون اینکه آن را لمس کرده باشیم ، ذهن ما شروع به حدس زدن نوع آن میکند.
نقشمایه: نقوش و الگوها می توانند هر شکل و عمدتا شامل طرح های جذاب و تکراری باشند. یکی از معمول ترین الگوهای استفاده شده در رنگ های دیواری، پوشش های بالش و سایر سطوح تزئینی است. معروفترین نقشمایه ها داماسک و بته جقه هستند.
-
طراح داخلی برای دیزاین و چیدمان لوکس چه اولویتهایی را رعایت میکند؟
برای چیدمان طراحانه و لوکس خانه بهتر است روحیه خود را بشنایم و بر اساس متراژ ، تم و سبکی که علاقه داریم ، پروژه خود را انجام دهیم.
در این پروژه که حالت لوس و لاکچری دارد ، موادی مانند چرم طبیعی ، شیشه های رنگی ، استیل و ابزار طلایی ، چوب لاکی و پرداخت شده ، کاغذدیواری خوش نقش ، سنگ پرداخت شده و صیقلی ، آینه و فرش لوکس در بازسازی آن استفاده شده است.



برای چیدمان طراحانه خانه لوکس با استایل مدرن، ترکیب متریال و بافت بسیار مهم است. خیلی اوقات با شنیدن نام طراحی داخلی مدرن ، ذهنیت به سمته کارهای خلوت و مینیمال کشیده میشود ولی استایل مدرن میتواند شلوغ و پرجزییات هم باشد که در طبقه بندی سبکهای مدرن ، نامهای مختلفی دارند. مانند سبک معاصر و…
یکی از نکات طراحی داخلی و چیدمان جذاب این خانه طراحانه ، نورپردازی داخلی آن است. چیدمان نورپردازی منزل باعث موفقیت یا شکست آن میشود. لوستر و آویزهایی که حتی وقتی خاموش هستند مثل اثر هنری شیک و گیرا میباشند.
سالن اصلی از ترکیب رنگ نسکافه ای و طوسی استفاده شده است و برای جبران سادگی محیط از اکسسوری و لوازم دکوری جذاب استفاده شده است. فرشهای اتاق خواب ساده و با حداقل جزییات چیدمان شده اند و المانهای تزیینی در لایتینگ و دیوار پشت تخت تمرکز دارند.
اگه قصد دارید برای ورودی منزل ، اتاقها یا سرویس بهداشتی آینه داشته باشید از آینه متناسب با سبک دیزاین و بقیه لوازم استفاده کنید. استفاده درست از آینه میتواند فضا رو بزرگتر و شکیل تر نشان بدهد و استفاده اشتباه فضای زندگی شما بیش از حد آشفته نشان میدهد.
پیشنهاد میکنم وسایلی را که می خواهید در هنگام ورود به فضا ، نظر مخاطب را به خود جلب نکنند به رنگ خنثی در آورید و ورودی طراحانه ای را داشته باشید.
چرا از طرحهای مدرن ژورنالی استقبال میکنیم؟ ولی موقع اجرا، طراحی داخلی منزلمان چیز دیگری میشود؟
در شروع کار تصاویری از نمونه پروژه های ما و نمونه کارهای چیدمان و طراحی داخلی موفق از شرکتهای دیگر بین کارفرما و طراح رد و بدل میشه. با اینکار، نیازهای روحی ، نیاز احساسی ، نیاز های کاربردی ، محیطی و سلیقه کاربر مشخص میشه. اما از لحظه انتخاب تصاویر تا لحظه اتمام پروژه چه اتفاقاتی می افته ، که باعث میشه درصد بالایی از طرحهای اجرایی در پروژه های داخلی با الگوهای ذهنی اولیه کارفرما فرق داشته باشن؟










-یکسان نبودن متراژ و اشل ابعادی در پروژه های دیگر با پروژه کارفرما.
-کاهش بودجه برای پیشبرد پروژه و تغییر در بعضی ایده های اصلی یا فرعی که باعث از بین رفتن حس و حال دیزاین اولیه می شود.
-مشکلات ساختاری در ساختمان که در روند بازسازی به وجود می آیند.
-ورود بیش از حد نظرات کارفرما در روند اجرا (بعد از اتمام طراحی) و توجه نکردن به ترکیب بندی درخواستهای کارفرما
-تمایل به استفاده از لوازمی که در حال حاضر دارد یا خریدهای هیجانی و بدون هماهنگی با طراح که هیچ تناسبی با سبک دلخواه او ندارند.
با رعایت نکردن الگوهای بالا طرحهای نهایی ممکنه شلوغ تر ، رنگی تر ، ساده تر ، بی حس تر ، پر انرژی تر از سلیقه روز اول کارفرما، اجرا شود و سلیقه و نیاز ذهنی مشتری به مرور تغییر کند.
برای دیزاین داخلی غیر مسکونی هم قوانین تا حد زیادی مشابه میباشد. به عنوان مثال بهتر است برای چیدمان از وسایل و مبلمان بزرگتر شروع کنیم و سپس به مبلمان کوچکتر بپردازیم. مسیرهای تردد و حرکتی افراد استفاده کننده به دقت بررسی کنیم تا باعث سردرگمی و تراکم نشویم… در کل روند ایده پردازی و اجرای آنها هم مانند طراحی داخلی ساختمانهای مسکونی میباشد و باید به نیازهای کاربردی و عاطفی گروه هدف به درستی پاسخ بدهیم.
“طراحانه” رو در شبکه های اجتماعی دنبال کنید. سعی میکنیم نکات متنوع و جدید در زمینه چیدمان و طراحی داخلی به اشتراک بزاریم و دنیای اطرافمون قشنگ تر کنیم.